Niko Kovač: Dat ćemo sve od sebe

„Dat ćemo sve od sebe“ – rekao je gospodin Niko Kovač na tribini održanoj 06. veljače 2014., a svi koji poznaju Niku znadu da on ne umije i ne može drukčije. Uvijek je davao sve od sebe, a to očekuje i on svojih momaka, naše najbolje nogometne vrste koja u lipnju nastupa na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Brazilu. 
U punoj dvorani na Mirabellplatzu okupljenima je prikazan kratak film o našemu junaku, izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije, a gost je potom u zanimljivom uvodu opisao stanje u našem nogometu.
„Rado bih u Brazil poveo 50 igrača, no ne mogu, nažalost, pozvati sve koji to zaslužuju, a trebalo bi imati barem dvojicu za svaku poziciju“ – odgovorio je izbornik na upite hoće li u prvome sastav biti mjesta za ovog ili onog igrača. U Brazil se leti 03. lipnja, jer je neko vrijeme potrebno za aklimatizaciju, a već u svibnju, u ausrijskome Bad Tatzmannsdorfu, počet će pripreme za najveće svjetsko natjecanje. 
„Fizička priprema je vrlo važna, treba igrati punim srcem, do zadnjeg atoma snage. Pa čast je igrati za svoju domovinu. Očekujem rad, red i disciplinu od svih. Na terenu i izvan terena“ -  odrješit je Niko. 
Mladima je pak poručio da se samo odricanjem, savjesnim i marljivim radom može doći do cilja: „Cilju se treba posvetiti, a ako se posrne i padne, treba se opet dignuti. Nema predaje!
I poslušajte vaše roditelje – savjetuje Niko – jer vam oni žele sve najbolje, iako možda kada vas na nešto upućuju vi  to tog trenutka ne razumijete!
U dugogodišnjoj, bogatoj, vrlo uspješnoj športskoj karijeri Niko Kovač igrao je u više velikih nogometnih klubova. „Da – veli Niko –  HSV iz Hamburga je veliki klub, u njemu je bilo sjajno, no rekao bih da je na samome svjetskom vrhu Bayern iz Münchena i  bilo je veliko zadovoljstvo nastupati za bavarsku momčad.“  
Niko se prisjetio i lijepih trenutaka u majici s crveno-bijelim poljima, posebice one velike pobjede nad Engleskom u Engleskoj. 
Na ovome dvosatnom druženju, s osmjehom na licu, naš je izbornik i suzajedničar mudro odgovorio je na sva postavljena pitanja. Dojmljiva je srdačnost Nike Kovača. Pobudila je neskrivene simpatije svih posjetitelja. I ovoga puta dao je sve od sebe.

dzd, veljača 2014.

GALERIJA SLIKA

online by Davor Bešlić © 2021 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg