Treća Ramska noć

I ove je godine Organizacijskom odboru 3. Ramske noći marljivim radom i dobrom pripremom pošlo za rukom brojne goste i prijatelje Rame dovesti do osjećaja ugode i zadržati ih u višesatnome dobrom raspoloženju.

Dvorana Wallersee u Henndorfu 11. listopada 2014. bila je ispunjena do posljednjega mjesta. Ramska noć susret je prijatelja i rodbine raspršene diljem Europe, kako je to u pozdravnome govoru istakao Joža Dragić, Ramljak i predsjednik Hrvatskoga centra Salzburg.

No, druženje u ovome malom mjestu na obali jezera ne znači samo susret, nego se i ove večeri, kao i dosad, nastojalo prikupiti sredstva kojima će se pomoći Posavcima stradalima u svibanjskim poplava, te ljudima u nevolji, starima, nemoćnima, siromašnima i djeci iz Ramskog kraja. 

„Evo da mi nadahnuti ljubavlju pokušavamo pretvoriti njihovu tugu u radost“ – rekao je voditelj programa gospodin Dragić, te nastavio: „U našoj Rami se uvijek išlo hrabro s radošću, stoljećima progonjeni, ali smo uvijek ostajali i opstajali svoji na svome. U Rami se živjelo, u Rami se živi i danas, Ramci pamte svoju povijest, u Rami se čuva vjera naših otaca, Ramac ma gdje god bio ljubi brata svoga, Ramac voli zemlju svoju, voli i ljubi mladost svoju, i tko ne zna odakle su mu korijeni potekli, ne moše ni znati kamo treba ići. Zato večeras pokažimo veliko srce i svojim doprinosom pomozimo onima kojima je najpotrebnije. Ramo naša, dijaspora te ne zaboravlja nikada!!“

Upućene su riječi zahvale svim pomagačima i podupirateljima, a posebice velikodušnim  pokroviteljima gospodinu Ivanu Pavloviću i Davoru Drežnjaku, gospodarstvenicima iz Salzburga, te sponzoru iz Međugorja gospodinu Eduardu Vasilju, zatim obitelji predsjednika nogometnog kluba Rama gospodina Ive Ivića, te obitelji neumornog Ilije Sliška Tućija. Gospodin Ivić pozdravio je goste uime organizatora.

Prigodnim se riječima brojnim gostima obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austrije gospodin Gordan Bakota.

 

Don Miljenko Džalto, župnik župe Uzdol, pozdravio je nazočne i osvrnuo se na rad u svojoj župi, a fra Zlatko Špehar udijelio je blagoslov.

Bogat i raznolik program živahnim ritmovima nadopunjavali Zoran Begić i njegovi momci,  prekrasnim pjesmama „Čuvarice“, a uglazbljenom poezijom Vlado Kudić.

Svaki dobitak na tomboli značio je osmjeh na licu, a zacijelo će s najljepšim sjećanjem na ovu noć biti novopečeni vlasnik majice “Budi ponosan“, poklona izbornika naše najbolje nogometne vrste, nesebičnog  pomagača u svim prigodama, gospodina Nike Kovača.

U popodnevnim satima te sunčane subote na nogometnome igralištu snage su odmjerili tri sastava „veterana“. Svi su se natjecatelji razišli zadovoljni učinkom, a Organizacijskom odboru Ramske noći poželjeli su još mnogo radosnih susreta.

dzd, listopad 2014.

Galerija

 

online by Davor Bešlić © 2021 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg