Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

U nedjelju 28. lipnja 2015. godina proslavljen je 24. rođendan suverene, neovisne i samostalne Lijepe Naše. Zamjenik veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Austriji mr. Silvio Kus i počasni konzul Republike Hrvatske u Salzburgu ing. Hubert Palfinger, nakon prigodnog govora i rezanja rođendanske torte, poželjeli su sve najbolje našoj dragoj slavljenci te brojnim Hrvaticama i Hrvatima, koji su pjesmom proslavu učinili još ljepšom.

Dobro raspoloženi bili su i natjecatelji, sudionici nogometnog turnira održanog u povodu Dana državnosti. Posebice se to odnosi na pobjedničke momčadi.
Nastupilo je deset jakih sastava. Do kraja natjecanja bilo je vrlo neizvjesno komu će pripasti tri boda, a nemali broj utakmica odlučivali su udarci s bijele točke.
U skupini starijih najbolja je bila ekipa „Croatia“, a u grupih mlađih „Torcida“.

Sportski su dio vodili uvijek vrijedni Juro Ljubić i Ilija Sliško, a vještinu pripreme ukusnih jela dokazivao je marljivi Petar Barukčić sa suradnicima.

Laura Jović, učenica Hrvatske dopunske škole, veliki je pljesak nazočnih izmamila dirljivom recitacijom „Naša zemlja“.
Cijelo popodne, pa do večeri, društvo je zabaljala vesela družina “Zrinjski“ iz Čakovca.

Prisjetili smo se 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, proglasivši ju neovisnom državom.
Hrvatska je krvavo se braneći održala svoju samostalnost.
Da bi vazda sretna bila!

>> GALERIJA SLIKA <<

dzd, 2015.

online by Davor Bešlić © 2021 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg