Dan državnosti

U povodu obilježavanja 25. obljetnice državnosti Republike Hrvatske u nedjelju, 26. lipnja 2016., na športskim terenima Salzachsee, u organizaciji Hrvatske nogometne lige, Hrvatskog športskog saveza i Hrvatske krovne udruge Salzburg, održan je nogometni turnir i prijem.

Zajedništvo hrvatskoga naroda donijelo je Hrvatskoj samostalnost, zajedništvo nam je i dalje potrebno – to je, uz čestitke, poruka koju je brojnim sudionicima nedjeljne manifestacije i natjecateljima uputio predsjednik Hrvatske krovne udruge Juro Ljubić. I ovom se prilikom izrazila zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli stvaranje samostalne Hrvatske, višestoljetnog sna hrvatskog naroda u domovini i izvan nje.

Počasni konzul Republike Hrvatske, gospodin Hubert Palfinger, pozdravio je nazočne, poželio sve najbolje, a potom je uz asistenciju supruge Petre podijelio rođendansku tortu, koju je za ovu prigodu pripravila Anđa Ljubić.

Nogometni turnir na kojem se nadmetalo osam sastava, besprijekorno je vodio Ilija Sliško – Tući. Turnir je u kasnim popodnevnim satima završen pobjedom momčadi Posavine, koja je u finalnome dvoboju bila bolja od Rame. Treće je mjesto pripalo ekipi Atletica. Najbolji strijelac Ilija Ivić postigao je 6 golova, a najbolji vratar Ilija Sliško primio je samo 3 gola.

>> GALERIJA SLIKA <<

dzd, 2016.

online by Davor Bešlić © 2020 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg