GORAN IVANIŠEVIĆ U SALZBURGU

Hrvatski tenisač Goran Ivanišević boravio je nekoliko dana u Salzburgu.

Podsjećamo da je naš Goran u najburnijim trenutcima hrvatske novije povijesti bio jedan od najboljih športaša svijeta, te da je na taj način pridonosio podizanju ugleda Hrvatske i njezinoj svjetskoj prepoznatljivosti u medijima. Nerijetko se zauzimao za priznavanje hrvatske državne neovisnosti, a na Olimpijskim igrama u Barceloni osvojio je prva olimpijska odličja

za našu domovinu Hrvatsku.

Postignuća Gorana Ivaniševića znatno su pomogla da hrvatski šport u golemoj športskoj svjetskoj obitelji trajno zauzme istaknuto mjesto.

 

Radost u redove brojne hrvatske zajednice u Salzburgu donio je svojim posjetom najprije

19. studenoga 2010. na druženju predstavnika ministarstava Republike Hrvatske, visokog predstavnika veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, gospodarstvenika iz Hrvatske, predsjednika i predstavnika Gospodarske komore iz Salzburg, organizatora i sponzora teniskog ATP-turnira u Salzburgu, te brojnih uzvanika.

U besprijekornoj organizaciji Compakt Toursa, uz veliko zalaganje gospodina Josefa Seera, vlasnika agencije iz Anifa, gospodina Miljenka Mustača i našega tajnika Jure Mustača,

protekla je nezaboravna večer sa simpatičnim Splićaninom, njegovom dražesnom suputnicom,

te veselim društvom iz domovine.

Sljedećega dana, prije dvoboja s Thomasom Musterom, kojeg je u popodnevne sate bez ikakvih poteškoća nadigrao, naša je legenda našla vremena i za posjet Hrvatskoj školi na Mirabellplatzu.

Goran Ivanišević svojim se upornim radom dovinuo do samoga svjetskog vrha, uživa

svjetski ugled, a u subotu 20. studenoga 2010. godine moglo se vidjeti da je neizmjerno omiljen i među našim najmlađima.

 

GALERIJA SLIKA...

online by Davor Bešlić © 2020 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg