Hajdučka priča

Ivan Gudelj odigrao je za nogometni klub „Hajduk“ 362 utakmice. U bijeloj je majici postigao 93 gola. 30 i 3 puta nastupio je za najbolju vrstu bivše države. Ivanu Gudelju nikada nije pokazan crveni karton.

 

To je Ivanova igračka karijera u brojkama. Podatci su iz knjige „Hajdučka priča“ koju su hrvatskoj zajednici u Salzburgu predstavili Ivan Gudelj, Mijo Grabovac – urednik u „Slobodnoj Dalmaciji“ i promotor knjige, Martin Artuković – povjernik „Hajduka“ za Slavoniju i predsjednik Društva prijatelja Hajduka, te Blaž Duplančić, novinar i autor knjige.

 

 

 

Nogometna legenda u knjizi iskreno progovara o lijepim, ali i o teškim trenutcima njogova života. A, kako veli autor knjige Blaž Duplančić, Gudeljev primjer ulijeva nadu svima koji misle da su u bezizlaznoj situaciji.

 

Na promociji knjige prikazan je trinaestominutni film o briljantnim potezima i golovima športskog velikana splitskih „majstora s mora“.

 

U prilogu knjige o Ivanovim vrlinama iskazima svjedoče treneri i suigrači, primjerice: Tomislav Ivić, Pero Nadoveza, Ćiro Blažević, Stanko Poklepović, Zlatko Vujović, Blaž Slišković, Jurica Jerković, Ivica Šurjak, Ivan Buljan.

 

Nakon promocije knjige gosti su  s domaćinima nastavili ugodno druženje u srdačnome ozračju.

 

 

„Hajdučku priču“ o „hajdučkome srcu“ možete preuzeti u našim prostorijama na Mirabellplatzu.

Dr. ZLATKO DOBLANOVIĆ

 

» Galerija slika «

online by Davor Bešlić © 2021 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg