Novosti i obavijesti

Dan Neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Austrije

Povodom dana Neovisnosti Republike Hrvatske ( 8.10. ) te dana Neovisnosti Republike Austrije, Hrvatski sahovski klub Pjesak je organizirao prvenstvo pokrajine Salzburg u brzopoteznom sahu.

Turnir je odrzan u  prostorijama Sportzentrum Nord i natjecao se  51 ljubitelj saha, od toga je bilo osam Hrvata! Ovim Putem se zahvaljujemo obitelji Barukcic koji su nam ustupili prostorije na koristenje.

Presjednik sahovskog saveza pokrajine Salzburg Berti Rudolf i mnogi drugi bili su ocarani uvjetima za igru i izrazili su sve pohvle na racun HSK Pjesak te Hrvatske krovne udruge Salzburg, koja je ujedno i glavni sponzor turnira.

Pobjednik turnira je Besner Bernhard iz ASK Salzburga sa osvojenih 10.5 bodova iz 13 Partija! Drugo mjesto je zauzeo Mag. Burschowsky Matthias 10 sa bodova, a treci je Durakovic Alman sa 9.5.

Najbolji omladinci U16 su:

  1. Mörwald Miriam 7.5 2. Fanninger Leon 7    3. Mörwald Magdalena 6

Najbolji seniori su:

  1. Cardaklija Mirsad 8.5 2. Ljubic Franjo 7.5 3. Grundner Alois 7

Najbolji igraci HSK Pjesaka su Cardaklija Mirsad (5 mjasto) te Hasanovic Nurija (6)!

Rezultate te ostale zanimljivosti mozete pogledati na:

http://www.chess-results.com/tnr309760.aspx?lan=0&art=1&wi=821

i na stranicama sahovskog saveza Salzburg ( Schach in Salzburg ).

>> GALERIJA SLIKA <<

Dan državnosti

U povodu obilježavanja 25. obljetnice državnosti Republike Hrvatske u nedjelju, 26. lipnja 2016., na športskim terenima Salzachsee, u organizaciji Hrvatske nogometne lige, Hrvatskog športskog saveza i Hrvatske krovne udruge Salzburg, održan je nogometni turnir i prijem.

Zajedništvo hrvatskoga naroda donijelo je Hrvatskoj samostalnost, zajedništvo nam je i dalje potrebno – to je, uz čestitke, poruka koju je brojnim sudionicima nedjeljne manifestacije i natjecateljima uputio predsjednik Hrvatske krovne udruge Juro Ljubić. I ovom se prilikom izrazila zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli stvaranje samostalne Hrvatske, višestoljetnog sna hrvatskog naroda u domovini i izvan nje.

Počasni konzul Republike Hrvatske, gospodin Hubert Palfinger, pozdravio je nazočne, poželio sve najbolje, a potom je uz asistenciju supruge Petre podijelio rođendansku tortu, koju je za ovu prigodu pripravila Anđa Ljubić.

Nogometni turnir na kojem se nadmetalo osam sastava, besprijekorno je vodio Ilija Sliško – Tući. Turnir je u kasnim popodnevnim satima završen pobjedom momčadi Posavine, koja je u finalnome dvoboju bila bolja od Rame. Treće je mjesto pripalo ekipi Atletica. Najbolji strijelac Ilija Ivić postigao je 6 golova, a najbolji vratar Ilija Sliško primio je samo 3 gola.

>> GALERIJA SLIKA <<

dzd, 2016.

Delegacija Grada Vukovara u Salzburgu

Fra Vjenceslav Tunjo Janjić, župnik u Borovu naselju, prof. Ivana Penava, gradonačelnik Grada Vukovara i dogradonačelnik prof. Marijan Pavliček 11. lipnja 2016. posjetili su Hrvatsku zajednicu u Salzburgu, te razgledali grad. Povod dvodnevnome posjetu bila je humanitarna priredba na kojoj su prikupljana sredstva za obnovu vukovarskog vodotornja, simbola Domovinskog rata, otpora i simbola hrvatskog zajedništva.

Opširnije: www.hkz-salzburg.net

Delegacija grada Vukovara

HŠK Pješak - Prvak Landeslige B

Hrvatski šahovski klub Pješak, 10 godina nakon svog osnutka, suvereno se plasirao u viši rang natjecanja.
„Pješak“ je ušao u Šahovsku pokrajinsku ligu A, s 10 bodova više od drugoplasirane ekipe.
LLA ( Landesliga A ) najviša je liga u pokrajini Salzburg, te treća austrijska liga.

Pomagali su nam, te su uspjehu pridonijeli i igrači SK Schwarzach, klub s kojim od 2015.
partnerski zajednički nastupamo (Spielgemeinschaft).

Od našh igrača treba izdvojiti predsjednika kluba Antona Bernatovića Antona i našeg suigrača
Vahidina Hamzića, koji su osvojili po 5,5 bodova iz 6 partija!
Navodim i vrlo dobre rezultate ostalih igrača: M. Čardaklija 6.5 / 9, J. Ljubić 6 / 8,
N. Hasanović 4 / 6, F. Ljubić 3,5 / 7, te D. Katić s 2 / 3!

Više informacija možete naći na stranici: http://salzburg.chess.at/

Juro Ljubić

Skupština Hrvatske krovne udruge Salzburg

Skupština HKU-a održana je u Salzburgu, na Mirabellplatzu, 08. studenog 2015. godine. Dosadašnji predsjednik, dopredsjednik i rizničar HKU-a odlučili su se za stanku, dosadašnji tajnik preuzeo je dužnost nadzornika riznice, a dosadašnji zamjenik rizničara prihvatio je ulogu dopredsjednika udruge. Na čelo udruge izabran je dosadašnji predsjednik Hrvatske nogometbe lige. Novo Predsjedništvo, dakle, kombinacija je iskusnih i mlađih.

U novom mandatu udrugu će voditi: Juro Ljubić (predsjednik), Ilija Sliško (dopredsjednik), Franjo Ljubić (tajnik-zapisničar), Drago Knežević (rizničar), Anna Paušić (zamjenica rizničara).

Delegati hrvatskih udruga poželjeli su novoizabranom Predsjedništvu puno uspjeha u radu, a svima koji su Hrvatsku krovnu udrugu na bilo koji način pomagali upućena je zahvala.

dzd, u studenom 2015.

Sjećanje na 08. listopada 1991.

Dan neovisnosti Republike Hrvatske bio je povod šahovskom turniru održanom u Salzburgu 11. 10. 2015. pod pokroviteljstvom Hrvatske krovne udruge. Sudionicima se obratio predsjednik HKU-a, a potom su Juro Ljubić i Anto Bernatović, uvijek predani svojim zadaća, vodili turnir i i sudili, uz potporu gospodina Klingera i gospodina Hubera, na nadmetanju šesnaest igrača.  U dobrom raspoloženju i zdravome natjecateljskom duhu svoju su vještinu demonstrirali šahisti svih generacija. Tu je nedjelju nabolji bio staloženi Husein Halilović sa samo jednim izgubljenim bodom, a drugo je mjesto s 12,5 osvojenih bodova pripalo Juri Ljubiću. Igralo se na tri minute i dvije sekunde, što znači da je svaki igrač nakon povučenog poteza imao dopunski bonus od dvije sekunde. Bilo je vrlo zanimljivih dvoboja i uzbuđenja do samoga kraja turnira, koji je okončan u kasnim popodnevnim satima.

 


>> GALERIJA SLIKA <<

dzd, 2015.

online by Davor Bešlić © 2024 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg