Novosti i obavijesti

Vukovar 2012.

Rimokatolička župa St. Andrä iz Salzburga darovala je župi Sv. Josipa Radnika u Vukovaru 14 slika koje je 1955. godine naslikao August Schreilachner.
Riječ je o četrnaest ulja na platnu - 14 postaja Križnoga puta.
Radove su u četrvrtak, 23. veljače 2012. godine predsjednik i dopredsjednik Hrvatske krovne udruge iz Salzburga u Borovo naselje odvezli i predali župniku fra Vjenceslavu Tunji Janjiću.

vukovar 2012

Register to read more...

Prva sjednica u 2012. godini

Predsjedništvo Hrvatske krovne udruge Salzburg nastavilo je s radom u novoj, 2012. godini. Na 1. sjednici održanoj 25. siječnja 2012. godine raspravljalo se o planu aktivonsti u tekućoj godini, te o novim mogućim vidovima suradnje s drugim udrugama i društvima.

Hrvatski je naš jezik

Register to read more...

Ramska noć

Krajem prošle godine u Henndorfu kod Salzburga održana je prva "Ramska noć". Ramska noć je imala humanitarni karakter. Prihod je išao za UG RDPP "DJECA NADE" Prozor - Rama, a organizatori su članovi NK "RAMA" Salzburg na čelu s obitelji Ive Ivića, koji je porijeklom iz Rame, te Ilijom Sliškom iz Tomislavgrada i Mladenom Geljićem.

Iz Rame su za ovu prigodu pristigli općinski načelnik dr. Jozo Ivančević sa svojim pomoćnikom Antom Tomićem, predstavnici i članovi udruge "DJECA NADE", te dramska sekcija KUD-a "Hrvatska sloga".

Ramska noc

 

Register to read more...

Posjet Šimićevom pogonu

Gospodin Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, sa svojim je suradnicima posjetio pogon gospodina Ivice Šimića u Trimmelkamu.

Register to read more...

Radovi Ante Kolendića na trgu Mirabell

... „Izuzetnim senzibilitetom za tvarnost predmetnog, za kamen, drvo, za vibrantnost raslinja Kolendić i u krajoliku i u veduti postiže uvjerljivost dojma, potaknutu nijansiranjem plavetnila mora i neba. ...
... Kolendić traži i nalazi idealnu zvučnost palete koju treptaj svjetla povezuje u kadar i atmosferu jedinstvenog uprizorenja.... Zanimljivo, dubinu slike Kolendić razvija slobodnom gestualnošću, upravo ekspresionističkom pokrenutošću.

Tako o radovima Ante Kolendića koji su u listopadu 2009. bili izloženi u Dubrovniku, a koje sada možete pogledati u Salzburgu, piše prof. Stanko Špoljarić.

Ulja na platnu realistične su interprentacije stonskoga kraja. Gotovo dokumentarni radovi svjedoče i o vještini ovoga darovitog slikara. Ante Kolendić rođen 1952. godine je u Luci kod Stona.

Živi i radi u Tullnu, te Dubrovniku.

Register to read more...

online by Davor Bešlić © 2024 Hrvatska krovna udruga Salzburg
Mirabellplatz 5, A-5020 Salzburg